Lydnad

I mitten av mars 2004 började Rasmus på en fortsättningskurs i lydnad. Kursen varar i sju veckor då vi tränar en och en halvtimme tillsammans med instruktören Lasse Lundberg. Det är mycket vi hinner, för vi är bara sju deltagare. Kurskompisarna är av raserna Boxer, Schäfer, Curly coated retriever, Golden retriever, Labrador och en Grosser schweizer sennenhund. Rasmus är minst till storleken och hänger med bra, fastän han bara gått på valpkurs tidigare. Alla är unghundar och hanhundar, men är snälla och trevliga mot varandra.

Det är många moment som vi går igenom vid varje träningstillfälle. Vi tränar hundarna på att gå fint och inte dra i kopplet, gå fot, sitta, ligga, backa och stå från både liggande och sittande ställning och naturligtvis komma på inkallning. Nu har vi kommit så långt att vi kan träna inkallning i korridor. Vi tränar också på att göra cirkuskonster som att sitta vackert, räcka vacker tass, snurra och balansera godis på nosen. Ett bra sätt att träna kontakt mellan förare och hund på och som hundarna tycker är jättekul.


Några av kursdeltagarna.
Fr v Lena och Oskar, Karolina och Rasmus, Lasse Lundberg,
Eva och Chevy samt Gunilla och Zodiak.

Sista kurskvällen tränade vi balansövningar i skogen. Det tyckte hundarna var jättekul. De fick sitta vackert på stubbar, gå balansgång på nedfallna tallar, hoppa och krypa under nedfallna träd. Vi lade godis på höga stenar och så fick hundarna själva hitta en väg upp för att få sin godbit. Inte så enkelt, men ett bra sätt att träna problemlösning på. Hundarna har också letat efter godis som vi gömt i barken på tallar och så hade vi inkallning gemensamt alla på en gång. Det har varit en mycket bra kurs med trevliga kurskamrater tycker både Rasmus och Lena.

Copyright © 2004 Familjen Lidsell